El Parlament aprova que les persones amb discapacitat no paguin peatge a les autopistes catalanes

Gràcies a una proposta presentada per Ciutadans (Cs) a la comissió de Territori

parlament discapacitat peatge autopistes catalanes proposta ciutadans
La diputada Noemí de la Calle (Cs) a la comissió de Territori // Foto: Ciutadans

La diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament de Catalunya hagi aprovat per unanimitat la seva proposta persentada pel seu grup a la comissió de Territori perquè les persones amb discapacitat que comptin amb reconeixement oficial de mobilitat reduïda no hagin de pagar peatge a les autopistes catalanes. De la Calle ha explicat que “aquesta proposta fa avançar Catalunya en inclusió, fent un territori més amable per a les persones amb discapacitat“.

La diputada taronja ha explicat que “tot i els avenços en accessibilitat en el transport públic, encara falta molt per aconseguir la plena accessibilitat“. Aquest fet porta a les persones amb discapacitat a fer “un ús més intensiu” del vehicle privat “amb el cost afegit que això suposa” a Catalunya pels peatges. A més, ha recordat que l’exempció del pagament de peatges és una mesura que ja s’ha regulat en altres països europeus per “afavorir la llibertat de circulació i igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat“.

banner-electium_300x250_v2

  1. Què passa amb les persones amb un dany cerebral adquirit amb hemiparèsia al hemicòs esquerra, epilèpsia post-traumàtica, amb una pròtesis al braç esquerra i que no superen el barem de mobilitat reduïda! Per aquests no existeix la inclusió? Només persones amb paraplègica o tetraplegia q necessiten cadira se’ls ofereix inclusió i gratuïtat a les autopistes? Potser s’haurien d’aplicar uns criteris d’inclusio més personalitzats, crec jo…

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*