El Govern central reconeix que un 28,8% dels edificis de l’Administració encara no són totalment accessibles

Són un total de 86 immobles dels quasi 300 dels que és titular

accessibilitat edificis administració pública
L’accessibilitat universal tenia com a data límit el passat 4 de desembre // Foto: Pixabay

En resposta a una pregunta parlamentària del diputat socialista Miguel Ángel Heredia, el Govern Central ha reconegut que 86 dels 299 edificis amb els que compte la Administració Públics encara no són totalment accessibles.

D’aquesta manera l’Executiu també ha reconegut el seu incompliment de la Llei de la Discapacitat en matèria d’accessibilitat, que posava com a data límit per aconseguir la accessibilitat universal en els edificis el passat 4 de desembre de 2017.

Expressat en xifres concretes, el resulta és que el 28,8% dels immobles de l’Administració no estan adaptats a les persones amb discapacitat. Un percentatge que en metres quadrats suposen que en total, dels 759.060 metres quadrats públics disponibles, 613.037 són totalment accessibles.

Aquests números reflecteixen que en aquest matèria al Govern encara li queda molta feina per fer. Segons la citada Llei, els edificis han de ser accessibles per a tothom, així com les pàgines web o els trens. La única excepció que estableix la llei és que l’accessibilitat es farà “sempre que fos susceptible d’ajusts raonables”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*