El conseller El Homrani inaugura el nou centre de serveis per a la gent gran a la Vall d’en Bas

Té 42 places de residència i 50 d’atenció diürna

Inauguració del centre de serveis per a la gent gran de la Vall
Inauguració del centre de serveis per a la gent gran de la Vall d’en Bas // Foto: gencat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, va inaugurar aquest divendres el nou centre de serveis per a la gent gran “El mirador de Puigsacalm”. Es tracta d’una equipament que disposa de 42 places residencials i una cinquantena d’atenció diürna.

Durant la inauguració el conseller va destacar la importància d’impulsar uns serveis socials centrats en la persona i que li permetin envellir prop de casa. “Perquè quan l’atenció a les persones grans se centra en respectar els seus desitjos, preferència i forma de vida, esdevé proactiva, generadora de confiança i confort, així com enfortidora de les capacitats i habilitats personals i socials”, va dir El Homrani.

La Generalitat ha aportat 1,2 milions d’euros al finançament de la construcció del centre a través del conveni caixes i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

D’altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ajudarà als usuaris que reuneixin els requisits a pagar les despeses de la plaça a través d’una prestació econòmica vinculada (PEV). Aquesta prestació, inclosa en la Llei de la dependència, se situa entre 255 i 715 euros pels graus III i II en el cas de plaça residencial, i entre 108 i 429 euros (graus III, II i I) per a plaça de centre de dia.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

El conseller El Homrani també va visitar la residència Sant Jaume d’Olot, acompanyat de l’alcalde Josep Maria Corominas. Posteriorment, el conseller va visitar l’Oficina de Treball i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*