El CEAPAs demana al Govern central igualar l’IVA dels serveis assistencials públics i privats

Actualment els privats suporten un impost del 10%, pel 4% dels públics

iva serveis geriàtrics gent gran
La mesura afectaria a unes 200.000 persones a tot l’Estat // Foto: FiraGran

El Círculo Empresarial de Atención a las Personas (CEAPAs) ha exigit al Govern central que redueixi l’IVA dels serveis assistencials privats i el posi al mateix nivell que els públics o concertats i que inclogui aquesta mesura en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018. Actualment, aquest impost és del 10% en els centres geriàtrics amb places privades, mentre que per una plaça pública/concertada amb idèntic servei, és del tipus fixa del 4%.

La demanda pública compta amb el vist i pla de la Direcció General de Tributs, i amb el suport de totes les patronals territorials de CEAPAs. Per a la presidenta de l’entitat, Cinta Pascual “posar l’IVA al 4% suposa molt més que una mesura fiscal, significa fer justícia social a milers de ciutadans del nostre país”.

Aquesta mesura afectaria a unes 200.000 persones grans que actualment utilitzen una plaça residencial privada, que s’estalviarien uns 106 euros mensuals, tenint en compte que el preu mitjà de la plaça residencial privada a Espanya és de 1.777,62 euros al mes. Al mateix temps, aquesta mesura beneficiaria també als usuaris dels centres de dia, atenció domiciliària i altres recursos assistencials privats.

Pascual recorda que “l’atenció a la dependència és una necessitat i no un luxe”. Segons la presidenta del CEAPAs “no es pot penalitzar al ciutadà incrementant-li l’IVA quan es veu obligat a contractar un servei privat per ineficàcia del sistema públic, amb llargues llistes d’espera”.

Deixa un comentari