ECOM commemora els 25 anys dels seus Serveis d’Inserció Laboral per persones amb discapacitat

Amb més de 15 mil contractes de treball aconseguits

serveis integració laboral ecom
La feina és un eix fonamental per avançar en el procés de normalització i la inclusió social del col·lectiu // Foto: ADFO

Els Serveis d’Inclusió Laboral d’ECOM, l’organització referent a Catalunya de les persones amb discapacitat física, acaba de complir 25 anys. Durant aquest quart de segle ha atès un total de 23.573 persones, ha gestionat més de 20.300 ofertes de feina, ha aconseguit 15.300 contractes de treball per a persones amb discapacitat, i ha col·laborat amb més de 9.250 empreses.

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a les celebracions d’aniversari amb un acte de reconeixement a les empreses col·laboradores organitzat per ECOM amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària La Caixa.

El dimarts, 19 de desembre al vespre, sota el lema ‘Esborrem barreres. Creem Oportunitats’, ECOM va reunir a l’Hotel SB Glow de Barcelona –cadena hotelera que també col·labora amb l’entitat- representants d’algunes de les empreses que han col·laborat amb el SIL d’ECOM; representants d’algunes de les administracions públiques que també donen suport al servei (Josep Vidal, director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; Álvaro Porro, del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, i Filo Cañete, 2a tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs) i el director del departament d’integració sociolaboral de la Fundació La Caixa, Jaume Farré, amb qui els SIL d’ECOM col·laboren fa anys a través del programa INCORPORA.

Els Serveis d’Integració Laboral són un dels primers serveis que va posar en marxa la Federació ECOM l’any 1992, quan va obrir un primer punt d’actuació a Sabadell, amb l’objectiu d’afavorir la inserció de les persones amb discapacitat en el mercat de treball i alhora la seva inclusió a la societat.

La feina és un eix fonamental per avançar en el procés de normalització i la inclusió social del col·lectiu, així com perquè les persones puguin plantejar-se projectes de vida independent.

A Catalunya gairebé 530.000 persones tenen legalment reconeguda una discapacitat, segons dades de l’UGT del 2017; representen el 7% del conjunt de la població catalana i el 5,7% de la població total en edat de treballar. Les persones amb discapacitat, però, tenen una escassa participació en el mercat de treball: la taxa d’ocupació per a aquest col·lectiu va ser del 23,4% davant del 60,9% que va presentar la població sense discapacitat, i només representa el 0,46% del total de la contractació a Catalunya.

1 Comentaris

  1. L’any 2000 vaig aconseguir un contracte de treball de 6 mesos a través de la Borsa de treball de la Federació ECOM. Va ser fonamental perquè agafés confiança i ja fa 18 anys que treballo de forma ininterrompuda. Us estic molt agraït!

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*