Down Catalunya reclama agilitzar els pagaments i les convocatòries abans de tancar el 2017

Les entitats recorren a la solidaritat de les famílies per resistir l’actual situació

pagaments convocatòries entitats discapacitat
Encara no han estat convocats els ajuts per a la inserció laboral de persones amb discapacitat // Foto: Obra Social “la Caixa”

Down Catalunya ha reclamat avui a través d’un comunicat de premsa que les administracions responsables actuïn d’urgència per corregir el retard en els pagaments dels ajuts pendents a les entitats catalanes de la discapacitat, que està posant en perill la continuïtat de molts dels seus programes.

D’aquesta manera l’entitat s’ha sumat a la preocupació expressada en els darrers dies per moltes altres entitats del sector. Concretament Down Catalunya reclama un deute acumulat amb la Generalitat que frega els 500.000 euros, que són la suma de subvencions pendents de cobrament de l’any 2014, moltes de 2015 i totes les de 2016 i 2017.

La seva demanda es concreta en dues línies d’ajut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Les de  la Convocatòria Ordinària de Subvencions de Projectes i Activitats a Entitats 2017, que estan a l’espera d’un desbloqueig imminent, que esperen es confirmi aquesta mateixa setmana; i les del programa SIOAS (Servei Integral d’Orientació, d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental), que afecta als programes d’inserció laboral al mercat laboral ordinari i que són de caràcter anual i que encara no han estat publicades.

Cal recordar que el suport que presten a vora 300 persones amb discapacitat intel·lectual que avui estan treballant amb normalitat a un nombre similar d’empreses depèn en bona mesura del SIOAS.

Per l’entitat, l’actual paràlisi administrativa provocada per la situació política que viu el país, s’ha sumat al retràs endèmic amb què l’administració -per les causes que sigui- abona els seus ajuts.

D’altra banda Down Catalunya és manifesta totalment apolítica, i assegura que en fer aquesta reclamació només persegueix l’objectiu és seguir donant suport a les persones amb síndrome de Down o qualsevol altre discapacitat intel·lectual.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*