Creen uns nous implants per administrar proteïnes terapèutiques a pacients amb Esclerosi Múltiple

Millorarà el tractament i evitarà injeccions periòdiques

LaNitMesIn_banner_728x90
implants preteïnes pacients esclerosi múltiple
Els nous implants s’aplicaran mitjançant electrònica impresa // Foto: Eurecat

El centre tecnològic Eurecat prepara, dins del consorci Optogenerapy, implants de teràpia cel·lular optogenètica mitjançant electrònica impresa que permetran administrar dosis de proteïnes terapèutiques a pacients amb esclerosi múltiple, una malaltia que afecta a 2,3 milions de persones a tot el món. Segons va explicar la coordinadora del consorci, Biotza Gutiérrez, aquest nou tipus d’implant “millorarà el tractament i evitarà injeccions periòdiques als pacients d’esclerosi”, la qual cosa revertirà en la seva qualitat de vida.

L’electrònica impresa “és lleugera i conformable i es pot adaptar al cos humà”, un fet que “és clau en el projecte Optogenerapy de cara a garantir la màxima comoditat en el pacient”, va assenyalar Gutiérrez.

Per comprendre millor l’impacte potencial d’aquest implant associat a la valoració de la discapacitat i a la qualitat de vida, s’està realitzant una revisió bibliogràfica sistemàtica sobre les necessitats i preferències dels pacients en relació a les decisions i a l’adherència al tractament.

Optogenerapy té un pressupost de 6,2 milions d’euros i ha estat cofinançat per la Comissió Europea amb 4.777.258 euros, dins el programa Horizon 2020. Liderat per Eurecat, el consorci compta amb onze socis de set països europeus, entre centres de recerca, universitats i empreses especialitzades.

banner-electium_300x250_v2

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*