La CAMFIC creu que les noves guies americanes sobre HTA afavoreixen el sobrediagnòstic de la hipertensió

Segons aquestes guies a partir dels 65-70 anys el 80% de les persones seria hipertensa

noves guies americanes sobrediagnòstic hipertensió
L’entitat segueix recomanant les guies europees // Foto: Pixabay

El Grup d’HTA de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) considera que les noves guies americanes sobre HTA afavoreixen el sobrediagnòstic de la hipertensió.

Les noves guies americanes estableixen que una persona és hipertensa amb registres de 130 mmHg a 139 mmHg, i de 80 mmHg a 89 mmHg, i, per tant, desapareix el concepte de prehipertensió com a tal.

banner-electium_300x250_v2

A més, des del grup d’HTA de la CAMFiC expliquen que aquestes guies americanes,  estableixen que en termes generals tots els pacients han d’assolir uns objectius de control de la pressió arterial menor de 130/80 mmHg per considerar-se dins del concepte de bon tractament.

El fet de considerar que amb aquestes xifres una persona ja és hipertensa suposarà haver d’afrontar una important sobrecàrrega assistencial, ja que això significaria que a partir dels 65-70 anys d’edat més del 80% de la població és hipertensa: òbviament es crea una situació de sobrediagnòstic de HTA.

En aquest sentit el grup d’HTA de la CAMFiC, reitera el seu posicionament favorable a les Guies Europees, mantenint el diagnòstic a ≥140 i/o ≥90, i sobretot, recomana no tractar només les xifres de PA, si no valorar el risc Cardiovascular global davant una persona hipertensa.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*