AMPANS fa balanç dels reptes i oportunitats dels primers 10 anys del seu restaurant El Canonge

Ha contractat 21 persones amb discapacitat i malaltia mental

canonge reptes oportunitats 10 anys discapacitat
Actualment l’equip del Canonge el configuren 13 persones, 10 de les quals treballen amb suport // Foto: AMPANS

La setmana passada AMPANS va fer balanç dels reptes i oportunitats que ha significat el restaurant Canonge al llarg dels seus 10 anys de vida. El director d’AMPANS, Toni Espinal, acompanyat de membres de l’entitat, i de treballadors i familiars del Canonge, va explicar els inicis del projecte i la seva consolidació com a proposta laboral d’èxit per a persones amb necessitats de suport a la feina.

Al llarg d’aquests 10 anys AMPANS ha contractat 21 persones amb discapacitat i amb necessitats de suport, com a cambrers i ajudants de cuina. Actualment l’equip del Canonge el configuren 13 persones, 10 de les quals treballen amb suport.

El Canonge va ser una aposta d’AMPANS per crear oportunitats laborals per les persones amb disCapacitat, amb l’objectiu de crear llocs de treball dignes i amb reconeixement social. És una fórmula, segons va dir Toni Espinal, replicable i que l’entitat estudia ampliar i acompanyar entitats i organitzacions socials que també es plantegen entrar en el sector de la restauració.

Per commemorar aquest 10è aniversari i sota el nom “10 anys en 10 plats” El Canonge presenta un programa d’actes que s’obrirà amb un sopar tast amb l’ escriptora Empar Moliner i l’enòleg Joan Soler , durant el qual es posarà nom a dos nous vins que AMPANS està a punt de treure al mercat, un Sumoll i un cupatge a base de Mandó. Aquest acte serà el dijous 10 de maig, a les 8h al Canonge

Més endavant el xef el xef Diego Alías, de Ca l’Amador (Josa del Cadí), cuinarà a 4 mans amb  l’equip del Canonge un sopar el 7 de juny, i en el que es fusionaran les cuines de dues comarques, l’Alt Urgell i el Bages.

Entre els actes previstos també s’ha programat un tast vertical de l’U d’Urpina i una competició entre els formatges Serrat Gros d’Ossera i els Muntanyola d’Urpina, un projecte d’AMPANS.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*