Activament inicia un projecte local per ajudar als professionals de salut mental d’Osona

L’acció compta amb el finançament d’Obertament

LaNitMesIn_banner_728x90
salut mental projecte local Osona
Aquest projecte de sensibilització comunitària és en primera persona,// Foto: Wikimèdia Commons

La subdelegació d’ActivaMent Osona, amb el suport d’ActivaMent Catalunya Associació, ha iniciat un nou projecte local per ajudar als professionals a fer una reflexió sobre les idees preconcebudes i creences errònies més habituals en relació a com som les persones amb trastorn mental, idees que poden afectar a la qualitat de l’atenció.

Aquest projecte de sensibilització comunitària, en primera persona, està adreçat a professionals de salut mental d’Osonament i el Consorci Hospitalari Universitari de Vic compta amb el finançament d’Obertament.

Les sessions de preparació, formació als professionals (tres sessions), i mostra de les conclusions de l’avaluació del projecte es duran a terme entre setembre i desembre de 2018 a les dependències d’Osonament, a Vic. Seran: formacions conceptuals, històries de vida i dinàmiques grupals; reflexions centrades en prejudicis com: la irrecuperabilitat, la cronicitat, el dèficit, la irresponsabilitat, el paternalisme, la infantilització i la culpabilització; i s’abordarà el tema de l’atenció en la salut mental basada en drets.

Osona Salut Mental ha expressat especial interès en rebre aquesta formació, i promourà la participació dels seus professionals i usuaris en la planificació i disseny del projecte.

banner-electium_300x250_v2

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*