Acaben les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de metro de Poblenou

Han suposat una inversió de 1,8 milions d’euros

accessibilitat metro Poblenou
L’estació de metro de Poblenou ja és accessible // Foto: Imatge cedida per gencat

Amb una inversió final de 1,8 milions d’euros, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L4 de metro de Poblenou, ubicada al carrer Pujades de Barcelona, entre els carrers de Bilbao i Lope de Vega.

Aquesta obra, que s’ha dut a terme durant prop de 16 mesos, ha inclòs la instal·lació de tres ascensors i la construcció de rampes per comunicar els diversos nivells de l’estació amb itineraris accessibles. Un elevador comunica el carrer amb el vestíbul (al xamfrà dels carrers de Bilbao i Pujades) i dos més uneixen el vestíbul amb cadascuna de les andanes.

D’altra banda, també s’ha remodelat el vestíbul completament, amb una redistribució i optimització dels espais, una nova cabina per al cap d’estació, màquines validadores i mobiliari. Finalment, s’ha executat el recreixement d’andanes per tal d’eliminar el desnivell existent amb els combois.

La Generalitat ja ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 140 de les 154 estacions que té la xarxa de Metro de Barcelona, el que suposa que un 91% són totalment accessibles. Recentment van finalitzar les obres de les estacions de Collblanc (L5) i Zona Universitària (L3). L’adaptació de les estacions restants es troba en fase de projecte.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*