59 novel·les opten al XX Concurs Literari Roc Boronat en llengua catalana que organitza ONCE Catalunya

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 22 de març

Jurat Roc Boronat 2018
El jurat es va reunir ahir per primer cop // Foto: ONCE Catalunya

Ahir va tenir lloc la primera reunió del jurat del XX Concurs Literari Roc Boronat en Llengua Catalana que convoca l’ONCE i al que enguany s’han presentat 59 títols a la categoria de narrativa i 6 títols a la categoria de prosa, per a persones cegues o han discapacitat visual greu.

Els objectius d’aquest concurs literari que l’ONCE convoca des del 1999 són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a tot tipus de persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu): L’obra guanyadora de la qual serà publicada pel segell Amsterdam de l’editorial SOM Ara Llibres a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una altra banda d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.

El jurat està format per: Xavier Grau, delegat territorial d’ONCE a Catalunya; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Manel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Vicenç Villatoro, escriptor i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB); Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Valèria Gaillard, periodista de Cultura a El Punt Avui; Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres; Teresa Solana, guanyadora en la categoria de narrativa a l’anterior edició; i Enric Botí, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

A la darrera edició va resultar-ne guanyadora Teresa Solana per l’obra Matèria grisa. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 22 de març a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori de l’ONCE.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*