Divendres, 29 març 2024
IniciDISCAPACITATLes personalitats visiten la casa intel·ligent i accessible de la Fundació ONCE...

Les personalitats visiten la casa intel·ligent i accessible de la Fundació ONCE al saló Construmat

personalitats casa intel·ligent accessible construmat
Els consellers Borràs i Rull formaven part de la comitiva inaugural del saló // Foto: ONCE

La comitiva inaugural del saló Construmat va visitar ahir la tarda la casa intel·ligent, sostenible i accessible que exposa la Fundació ONCE dins de la fira. Entre d’altres personalitats, Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, van ser rebuts per David Zanoletty, cap del Departamento de Tecnología Accesible e I+D de Fundación ONCE; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

Els assistents a aquest acte van poder veure els diferents avenços d’aquest habitatge de més de 100 metres quadrats que es podrà visitar dins de Construmat (Fira de Barcelona-Recinte Gran Via. Àrea d’activitats TALKS ARENA, la zona congressual de CONSTRUMAT), fins el proper divendres 26 de maig.

Entre aquests avenços hi ha catifes amb detecció de presència; balises Beepcons desenvolupades per  LUNION, que estan especialment dissenyades per facilitar a les persones amb discapacitat visual la identificació i localització dels objectes propers; la nova Smart TV de Samsung, que ha rebut el premi CES 2016 Best of Innovation a la categoria de tecnologia accessible; un assecador corporal; un armari d’emmagatzematge motoritzat; una cuina amb fogons regulable, o un espiell digital.

La casa, que compta amb més d’un centenar de solucions tecnològiques, és una iniciativa de Fundación ONCE posada en marxa en el marc d’un conveni amb el Reial Patronat sobre Discapacitat per mostrar les possibilitats de construcció i dotació de mobiliari a una casa intel·ligent, accessible i sostenible, alhora que oferir solucions tècniques i tecnològiques a problemes d’accessibilitat.

És la primera vegada que un habitatge d’aquestes característiques es mostra en un saló de referència com es Construmat. La casa ja ha recorregut 15 ciutats espanyoles des de l’any passat. A Catalunya va estar des del 19 al 23 de desembre i un cop acabada el saló Construmat viatjarà cap a Lleida on es podrà visitar del 30 de maig al 3 de juny.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content