Divendres, 29 març 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALUn 3,85% de la població de Lleida és usuària del Servei de...

Un 3,85% de la població de Lleida és usuària del Servei de Teleassistència Municipal

suports servei teleassistència ajuntament lleida
Diferents suports amb els que es dona el servei de teleassistència // Foto: Ajuntament de Lleida

Durant l’any 2016 el 22,34% de la població de Lleida igual o menor de 65 anys ha gaudit del servei de Teleassistència, el 38,79% de persones de fins a 75 anys i el 54,22 % de la població amb 85 anys o més. Cal destacar que el 45,34% dels usuaris viuen sols i un 68,5% són dones. En total, un 3,85% de la població de Lleida és usuària del Servei de Teleassistència Domiciliària, un programa que és gratuït i universal a partir dels 65 anys, també per als majors d’edat i menors de 65 amb dependència.

En l’actualitat, 5328 persones són usuàries dels Serveis de Teleassistència Domiciliària (SAD) i hi ha 2373 persones que utlitzen les polseres localitzadors. Aquestes polseres localitzadores faciliten, en el cas que l’usuari pateixi algun incident fora del seu domicili, que puguin ser localitzats per qualsevol ciutadà que porti un telèfon mòbil per mitjà d’un codi QR.

Els Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) o Servei d’Ajuda a Domicili, consistents a donar suport i millorar les situacions generades per la manca d’autonomia física, psíquica i situacions de dependència. Els serveis que s’ofereixen són ajuda personal ( higiene personal, suport personal i/o familiar, acompanyament fora de la lar, control de la medicació, alimentació, etc. ) i ajuda a la llar.

Tot plegat ha fet destacar a l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que “l’atenció a la gent gran es manté com un dels principals requeriments de la ciutat per als propers anys, responent a l’augment de l’esperança de vida però també a l’increment dels índexs de solitud de les persones grans. La teleassistència gratuïta i universal a partir dels 65 anys ha estat un pas important ” El paer en cap ha recordat també que l’Ajuntament de Lleida encapçala els ajuntaments catalans de més de 50.000 habitants que destinen més recursos a la despesa social, segons les dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions, “fet que demostra l’acció preferent del govern municipal per l’atenció a les persones i per atendre les necessitats que es generen en matèria tant de cohesió social, d’educació com d’ocupació, i els programes adreçats a les persones grans formen part d’aquesta actuació global”.

D’altra banda també cal destacar la tasca que duu a terme l’Ajuntament de Lleida de suport a les persones cuidadores. Prop de 600 persones s’han format en els cursos de cuidadors no professionals que la Paeria ofereix des de l’any 2007.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content