Lleida es volca amb l’Associació Aremi al sopar de cloenda del seu 40è aniversari

Amb la presència de l'alcalde Àngel Ros i el president Carles Puigdemont

sopar cloenda 40è aniversari aremi
A l’acte es van lliurar diplomes a les empreses i persones col·laboradores // Foto: Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, van estar presents el passat cap de setmana al sopar de cloenda del 40 aniversari de l’Associació Aremi, una entitat que porta quatre dècades vetllant pels interessos de les persones afectades per paràlisi cerebral.

En la seva intervenció el paer en cap, va agrair la tasca d’Aremi, “que ha demostrat com un grup de famílies ha estat capaç d’unir-se i tirar endavant projectes importats i de cohesió, perquè van cap a la igualtat de drets dels ciutadans, que és al final l’objectiu que ens guia”.

Ros va dir que “tots som diferents en els aspectes externs, però on no hi pot haver diferències és en drets com el de l’educació, el lleure o l’habitatge, per exemple, que són els que treballeu des d’Aremi”. Tot seguit, l’alcalde Ros va reprendre el compromís adquirit amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat la setmana passada, de construir la pròxima escola bressol municipal pensant en Aremi, “perquè quan s’aborden les problemàtiques en els períodes de 0 a 3 anys, és quan es pot ser més efectiu”, va dir. Tot seguit va cloure el seu parlament, afirmant que “si les famílies que participen en l’Associació reben molt d’Aremi, el conjunt de la societat de Lleida també rep molt de vosaltres, perquè esteu exemplificant la igualtat de drets i la solidaritat”.

L’acte també va servir per lliurar els 25 diplomes de reconeixement a les empreses i persones que han col·laborat amb l’associació de rehabilitació. En el decurs de l’acte, també es va fer un reconeixement ‘sorpresa’ als dos darrers presidents de l’entitat, Josep M. Bernaus i M. Mercè Batlle.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

40 anys al costat de les persones amb paràlisi cerebral

L’Associació de Rehabilitació Aremi va néixer el 27 d’abril de 1976 per la iniciativa dels pares d’uns nens afectats de paràlisi cerebral i altres minusvàlues físiques motores, donada la carència de centres especialitzats a Lleida i província.

La història i l’activitat de l’Associació ha estat i és la del mateix Centre AREMI, que des del 1977 ha vist créixer el nombre de nens i joves atesos a cura d’un equip multiprofessional, cada vegada més especialitzat i un espai físic adequat a les seves necessitats.

L’any 1991 es va posar en marxa el Servei de Residència i el 1993, el servei de Centre Ocupacional.

Des de l’any 2003, l’Associació AREMI també disposa del Centre per a l’autonomia personal SIRIUS-AREMI. Un servei gratuït que ofereix informació, orientació i assessorament a persones amb discapacitat temporal i/o permanent i a la gent gran. L’any 2016 va rebre la Placa a la Solidaritat de l’Ajuntament de Lleida.

L’entitat ha estat organitzant des del mes d’abril diferents actes i esdeveniments per commemorar aquest 40è aniversari, com la 34a edició de la Cursa Balàfia-Aremi, un torneig de tennis amb diferents clubs de Catalunya, una flashmob amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, l’obra de teatre inclusiva “El sol surt per a tothom” que va tenir lloc al santuari-parròquia de Santa Teresina i finalment la presentació del calendari solidari 2017.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*